Sheket:

Bulizós népek, bulizós népzenéi!

Együttesünk 2007. januárjában alakult. Felállásunk tükrözi igen sajátos zenei stílusunkat: főként a magyar köztudatban honos népzeneielemeket adaptáljuk saját zenei környezetünkbe, ezek mellett található meg a bolgár, román, ír, szerb, klezmer ritmus- és dallamvilág. Ezeket az autentikus hangzástól kicsit elrugaszkodva, ütős-és elektronikus hangszerek bevonásával tesszük minden korosztály számára befogadhatóvá. Az elmúlt évben több alkalom adódott, hogy külföldön is megmutassuk, mire vagyunk képesek a színpadon. Lengyelországban négy, macedóniában két alkalommal léphettünk fel.Nyolc különböző karakter egymásra találása nagy odafigyelést kíván mindannyiunktól.

http://sheket.hu/

A zenekar felállása:

Bolemann Kata - ének

Préda-Kovács Zsolt - klarinét, Saxofon, vokál

Velcsev Dejanov Kosta - gitár, vokál

Szabó János Bence - hegedű

Mr. Edwards - harosna

Bitó János - zongora, tangóharmonika

Hohl Zsuzsanna - basszusgitár

Haraszti Ádám - dob 

Magic Cats:


Feszes rock and roll.

 

A Magic Cats Rockabilly Trió 2008-ban alakult Pápán és azóta ível pályájuk egyre feljebb!

Tagok: Hoffman Gergő, Németh Zoltán, Szili Balázs.

 

Ahol rendszeresen fellépnek: Efott, Harley Davidson Open Road fesztivál Alsóörs, Budavári Sörfesztivál, BME Napok, LEN Napok, Művészetek Völgye, Pannónia Fesztivál, Lakeside Fesztivál, Dudik fesztivál, 3 alkalommal Ausztriában a Restless Riot Show-n , Zürich Harley Davidson fest,  Gödör Klub, Akvárium, Morrisons klub,   Amerikai Autós találkozók, Motoros Találkozók valamint a határon túlra is rendszeresen hívják a zenekart. Németország, Svájc, Ausztria és Szlovákia.

http://magiccats.moonfruit.com/


Tabanda (ex San Borondon):

Fantastico!

Sok éve sok helyen utcazenélő, sok tagból álló, sokszor átalakuló, soknemzetiségű banda. Van köztük portugál, lengyel, olasz, szlovák, svájci, spanyol és még ki tudja éppen milyen náció. Életmódjuk és életkedvük benne van a zenéjükben!

 

 Kettős Tamás és a Vadszamarak:

Hűha...Ők ezt írták:

Kettős Tamás költő - festő - hullócsillagjós bandája pulzál mint az apály - dagály.
Hun nyolcantanak, rendes nagyzene, fúvósok, vonósok, {flúgosok és elvonósok} hun meg egyedül vannak, mert csak a Pempő kongázik.
A fesztivál Tiéden új összetétel kerekedik. Az ős Vadak mellett -{Magyarkúti Bőgő, Pempő Dobosneki, Tibcsienergi} újvadak és mégújabbak újítanak.
Ef Zámbó Öcsibácsi mellet felbukkan Keszei Krisz penge pengetős és Ágoston Béla jelenlét. Két fiatal legény is gityózik, ha már arra járnak:
Major Bálint és Szolnok Bence Dániel. !Ü de jó lesz!

 

Óperentzia:

Mesés hangulat még az óperencián innenről.

 

Az Óperentzia zenekar 2005 decemberében alakult. A zenekar inspirációit a Down-tempo, 60-as évek pszichedelikus zenéi és a gyermekkoruk kedvenc mesezenéi adják. Emellett mindig előtérbe hozzák a húzós groove-okat, a monotonitást és az analóg szintik hatásait.

Első lemezük 2008.júniusában jelent meg.

 "2009. tavaszára készült el második lemezük, "One Week" címmel. Hangzása merészen elektronikus, az albumot hallgatva mégis az az érzésünk támadhat, hogy ezt a dnb, breakbeat, nu jazz stb. partit valójában egy vérbeli rockzenekar prezentálja nekünk. 2008-ban megnyerték a Fringe-fesztivált.

 Nem véletlen hogy a bandát olyan zenekarok vendégeként láthattuk-hallhattuk az elmúlt években, mint a colorStar, vagy a Korai Öröm. Ám az Óperentziát hallgatva mégsem ők, sokkal inkább az acid, a jazz, esetleg az acid-jazz, a dnb, breakbeat kifejezések ugranak be a bennünk élő kategorizálási kényszer okán, meg persze ha már muszáj leírni valahogy az igazából leírhatatlant, a muzsikát, amit leginkább hallgatni érdemes. Esetleges tájékozódási pontokként szóba kerülhet még akár Frank Zappa a szürreális- virtuóz játékosság okán, John Scofield kísérletező noise-jazz gitározása, a Prodigy féle durva sav és a hangzás. Az attitüd miatt mindenekelőtt a 90-es évek legendája: az akusztikus elektrojazzbreakbeatrock óriásai: a Red Snapper, tőlük amúgy mindig is hallhatunk egy idézetet az Óperentzia koncerteken.

 Mindennek egyfajta egészséges ellenpólusaként pedig ott vannak a Kindrusz Emese közreműködésével készült vokális darabok, melyeknek köszönhetően az Mr2 zenei kínálatán szocializálódó kedves hallgatók is jól megkapják a magukét."

 
https://www.youtube.com/watch?v=8V1Zo_fAEs4
 

Korai Öröm:

Hurrá! Ez a Korai Öröm Unplugged!

A zenekar stílusa progresszív tribal-trance-ethno. 

Fellállás:
Sound:
Borosi Gábor - billentyűk (2009-
Csányi Viktor - dobok (1991-
Jócsik János - ütöhangszerek (1990- 
Kilián Zoltán - basszusgitár (1990-
Nádasdi Zsolt - ütöhangszerek, (1992-
Paizs Miklós - fuyara, csővek, doromb, trombita, khöömei ének (1994- 
Szalay Péter - gitár (1998 - 
Kovács Andor - gitár ( 2011-
Vécsi Tibor - ének (1992-
Mester-Lovas András - hangmester (2011-

Vision: 
Bonnyai Zoltán - Vj. (1992- 
Völgyi Gábor - Vj. (1992-
Szűcs László - fények (1992-

A Korai Öröm zenekar 1990-ben alakult. 
Az új, immáron tizedik sorlemez letőlthető a Dalok.hu online zeneáruházban!!! https://www.dalok.hu/lemez/id/2301.
Ez az album a budapesti Gödör-klubban készült / 2011. december /, ahol 21. születésnapunkat koncerttel ünnepeltük, amelyet vendégművészek is színesítettek / Said Tichiti, Szilvási Pisti, Vajdai Vilmos, Hastáncosok /.
Az elmúlt 21 év alatt a Korai Öröm két alkalommal játszott a Sziget-fesztivál nagyszínpadán, és szinte minden évben a Wan2 színpadon lépett fel, valamint a hazai rangosabb fesztiválok állandó fellépője (Volt-fesztivál, Tokaj Hegyalja-fesztivál, EFOTT, Balaton Sound). A külföldi fesztiválokon és klubokban is otthonosan mozognak, hogy csak az elmúlt néhány évet nézzük: Hollandia, Olaszország, Ausztria, Franciaország, Belgium,Németország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Szerbia városaiban játszottak. 
A koncerteket a zenekar VJ-i teszik még látványosabbá, a kezdetektől fogva. 
A zenekar stílusa progresszív tribal-trance-ethno. 
A sajtó szerint: ambient, városi népzene, pszichedelikus ethno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció-zene. "A Korai Öröm sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében, leírhatatlan bőségű, de garantált emészthetőségű zene."

http://www.korai.hu/3/

 

 

 

Asztali nézet